Entradas populares

Avantatges i desavantges

Avui en dia alguns camps profesionals no es conceben sense utilitzar els recursos tecnològics que permeten tractar imatges digitals, pels avantatges i les immenses possibilats que ofereixen:

  • Imediatesa. Podem realitzar diferents imatges digitals i provar diverses possibilitats, veure-les a l'acte i distribuir-les immediatament.
  • Versatilitat. Les imatges digitals poden modificar-se fàcilment i rebre diferents tractaments, simplement utilitzant eines de programari instal·lades en els nostres equips.
  • Economia. Les imatges digitals redueixen la despesa en material fungible, proves i trameses.
  • Manteniment físic reduït. Possibiliten un emmagatzematge i intercanvi d'informació d'alta capacitat.
A banda de tots aquests avantatges, no hem d'oblidar que el treball creatiu i de selecció d'idees continuen fent-lo les persones. No podem descurar les qualitats expressives i artístiques que configuren les imatges , així com els aspectes funcionals o comunicatius que aquestes han de complir.

Entre els desavantatges del format digital podem citar la dificultat de guardar la informació en formats segurs i duradors, i el problema del reciclatge i de l'eliminació dels residus electrònics.

Avantatges: Guardar les modificacions, afegir o treure algunes coses, combinar o afegir àudios.

Desavantatges: Necessitar una despesa que et permeti emmagatzemar en les eines 


Cartel de la imagen simbòlica


La imatge simbòlica

Les civilitzacions precolombines de l'Amèrica central van desenvolupar un sistema de símbols que integraven coneixements astrònomics associats a les seves creences en els déus de la natura.

Durant l'edat mitjana els signes religiosos es van convertir en estendards socials a la causa de la unió que hi havia entre el poder feudal i el religiós.

En el Reneixament es va representar l' ésser humà com el centre de la creació. En aquest fresc, Giuseppe Giorcelli situa el creador sobre un cercle daurat al·legòric del Sol, que s'identifica com l'astre rei dominant i regulador del ritme de l'univers.

El món actual està configurat per iuna multitud de missatges visuals d'alt valor comunicatiu, com ara la composició gràfica creada per Milton Glaser i Bobby Zarem per promocionar la imatge de la ciutat de Nova York, en què s'integren imatges simbòliques i elements tipogràfics; es considera una icona visual al segle XX.

En el segle XXI la societat de la informació ha emergit i ha carregat d'imatges els nostres entorns tan reals com virtuals. La necessitat de comprimir informació i gestionar-la ha donat lloc a la creació de codis xifrats en forma d'imatges, com ara el codi QR creat per la companyia japonesa Denso-Wave l'any 1994.

Creación de un logo con gimp


 

compartidísimos

el blog de plastica Copyright © 2011 | Tema diseñado por: compartidisimo | Con la tecnología de: Blogger